Kolom Ganggas Yusmoro: Aku Iki Jane Isin Dadi Wong Islam

0
1034

Terjemahan Indonesia ada di bawah

 

Lha, piye? Yen dimat matno, kok akeh menungso sing ngaku Islam senengane grudak grudug. Senangane bengak bengok karo matane mendelik. Pemimpin becik lan Amanah malah dimusuhi amargo ora sak golongan. Pemimpin kang makaryo kanggo bongso lan negoro malah ora pernah dibiji.

Akeh sing ngaku Ustads senengane manas-manasi. Senengane malah ora gawe tentrem. Akeh sing ngaku ngerti Agomo malah senengane ngajak congkrah.

Aku ki jane isin dadi wong Islam.




Lha, piye? Coba delengen. Wong-wong sing agomo bedo, uripe malah tentrem. Malah ayem. Ora udreg nggolek benere dhewe dhewe. Ora pethenthengan mung karono paling ngerti dalan Ing Suwargo.

Wong-wong kae, sing jare diomong kafir, malah ora nate ribut masalah agomo. Malah ngerti paugeraning urip. Malah nduwe roso rumongso yen sejatining URIP IKU URUB. Urip iku ora nggolek benere dewe-dewe. Podo andum katresnan sak padane menungso.

Pantes, akeh negoro-negoro sing menungsone ngaku luwih ngerti Islam, nganti seprene dho paten-patenan. Dho perang. Podho bom-boman. Blass ora ono tentreme.

Keno opo? Hubbul watton minal Iman mung ono ing cangkem.

Mencintai negara cuman teori..

“Rahmatan lill allamin” ning endi?

******************




Saya Ini Sebenarnya Malu Jadi Orang Islam

 

Kenapa? Jika diamati, banyak manusia yang mengaku Islam sukanya grudag grudug. Sukanya teriak-teriak sambil matanya mendelik alias melotot. Ada pemimpin yang baik dan amanah malah dimusuhi karena tidak satu golongan. Pemimpin yang bekerja demi bangsa dan negara tidak diapresiasi.

Banyak yang mengaku ustads sukanya bikin panas suasana. Sukanya malah tidak membuat tenteram. Banyak yang ngerti agama malah sukanya ngajak ribut.

Saya ini sebenarnya malu jadi orang Islam.

Kenapa? Coba tengok, mereka-mereka yang beragama beda. Hidupnya tenteram. Lebih damai, tidak suka “udreg” nyari menang sendiri. Tidak petentangan merasa paling ngerti jalan ke surga.

Mereka-mereka itu, yang suka diomongin kafir, malah tidak pernah ribut soal agama. Malah ngerti soal tatanan hidup sebagai manusia. Malah punya tenggang rasa bahwa HIDUP ITU BERMANFAAT bagi orang banyak. Tidak merasa yang paling benar. Saling menebarkan cinta kasih sesama manusia.

Pantas, banyak negara yang manusianya ngaku ngerti Islam, hingga saat ini saling bunuh membunuh. Pada perang. Saling mengebom. Sama sekali tidak ada tenteramnya.

Kenapa? Hubbul watton minal iman cuman di mulut.

Mencintai negara cuman teori.

Rahmatan lill allaminnya ke mana?








Leave a Reply